Over mij..

In 1986 ben ik geboren en opgegroeid in Sliedrecht, aan de rand van Nationaal park de Biesbosch. Al mijn hele leven ben ik geboeid door de natuur. Sinds 2008 ben ik boswachter in Nationaal park de Biesbosch.

Mijn motto buiten is genieten, kijken en zoeken. Meestal in die volgorde..!

Mensen enthousiasmeren voor het moois dat de natuur te bieden heeft en het motiveren tot bescherming en waardering ervan zie ik als belangrijk doel in mijn leven. Dat probeer ik met verhalen, foto’s en bewegend beeld. Wekelijks vertel ik erover op RTV Rijnmond en maandelijks bij NPO 3FM. Voor Dagblad BN de Stem verzorg ik maandelijks een column. Op YouTube heb ik een VLOG onder de naam: BoswachterThomas

Regelmatig maak ik een reis naar een natuurbestemming in het buitenland. Hierover blog ik regelmatig foto’s / verhalen op deze site. Sinds 2014 ben ik ook reisleider Inezia Tours en Birding Holland.

Interesse in beeldmateriaal of een lezing? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via: thomasvanderes@gmail.com

Volg mij ook via Twitter , Facebook , Instagram

Thomas

Fotograferen langs de Ganges in India (2011)
Fotograferen langs de Ganges in India (2011)

 

Birden in Costa Rica
Birden in Costa Rica

 

 

 

 

6 gedachten over “Over mij..”

 1. Beste Thomas
  met belangstelling je bericht over de overdag vliegende gewone dwergvleermuis gelezen die geslagen werd door een torenvalk. Hele fraaie waarneming! Wat me bij de grote foto hierboven opvalt is dat de vleermuis zijn bek dicht lijkt te hebben. Dat zou kunnen betekenen dat hij op het zicht vloog en geen echolocatie gebruikte. Is deze foto de in de hoogste resolutie? Bij dieren in gevangenschap heb ik gezien dat de bek maar een heel klein beetje open hoeft om te kunnen roepen, daarom kan ik het aan de hand van deze foto niet met zekerheid zeggen of dit dier roept of niet.
  Met vriendelijke groet, Peter Twisk

  Like

  1. Beste Peter,

   Bedankt voor je bericht. De foto is niet in de meest hoge resolutie. Lichte bewerking met photoshop en kleine crop. Ik zag op ( slechtere) foto’s die ik niet gepubliceerd heb dat de bek een stukje openstaat.

   Groet Thomas

   Like

 2. Hello Thomas,
  Very nice site and good pictures!
  I am also very passionate about photography and live in Breda. I am struggling a bit to find places where I can take good landscape photos that include for instance abanonded buildings, waterscapes, etc. Would you maybe be able to help me?

  Like

 3. Hallo Thomas,

  Ik heb net je vlog over de visarend gezien op Facebook. Heel erg leuk. Ik ben niet zo’n vogelaar, maar je verhaal en ontzettend leuke filmpje hebben mijn interesse gewekt. Ik hoop dat jullie binnenkort aan de beschuit met muisjes kunnen om de geboorte van de eerste op (of eigenlijk boven) Nederlandse grond geboren visarend te vieren.

  Groetjes, Gwen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Passie voor natuur

%d bloggers liken dit: